Fälttest: Solcellsmoduler

En verklig jämförelse mellan Mono, Poly, PERC och Dual solcellsmoduler.

Total solcellsproduktion: --
S
Total solcellsproduktion: --
S
Total solcellsproduktion: --
S
Total solcellsproduktion: --
S
Total solcellsproduktion: --
E
Total solcellsproduktion: --
W
Rumänien
--
--
Installationsdatum: 09-03-2020
--
--
--
--
--
--
--
Strålning

* This is a field test and the results are specific for this installation on this location please research which is the best solution for your own situation as the results can be different based on environmental influences.

Total solar yield as of 27/03/2023 when the results were reset:
Mono: 9158 kWh
Split-cell: 9511 kWh
Poly: 9113 kWh
Perc: 9471 kWh
Perc-east: 1970 kWh
Perc-west: 1730 kWh

SmartSolar MPPT RS
SmartSolar MPPT RS
SmartSolar MPPT RS
SmartSolar MPPT RS
SmartSolar MPPT RS

SmartSolar MPPT RS solcellsladdningsregulatorer är Victrons lösning för system med stora seriekopplade solcellspaneler som laddar 48 V DC-batteribanker. Den här produkten är perfekt både för stora nätanslutna och icke-nätanslutna batterisystem.

Tillgänglig i en 5,76 kW och 11,52 kW-modell, med funktioner som en bred driftintervall för solcellspänningsingång på 65-450 VDC, fristående spårningsingångar, full konnektivitet, isolerade solcellsanslutningar, display, fullt programmerbara batteriladdningsparametrar och aktiv nedkylning. Det nydesignade metallhöljet och de komplett täckta elektriska kopplingarna ökar säkerheten och moderniserar presentationen i linje med den senaste uppsättningen av Victron-produkter.
Modeller: 48 Volt

MPPT: Ultrasnabb Maximum Power Point Tracking

SmartSolar RS solcellsladdningsregulator kopplas till en solcellspanel på mellan 65 och 450 V Voc och laddar effektivt din 48 V batteribank med antingen 100 A eller 200 A. Laddningsinställningarna är fullt programmerbara och kan ställas in för olika batterityper såsom blysyra, litium m.fl.

Inställning och övervakning med VictronConnect

SmartSolar RS laddningsregulator kan fjärrstyras och konfigureras med Bluetooth via appen VictronConnect. Detta gör det möjligt att ställa in enheten, hantera den och få överblicksinformation, som exempelvis batterispänning och ström, solcellsspänning och ström, historikdata och trender.

Ytterligare kedjekopplade enheter

SmartSolar RS laddningsregulator är utrustad med VE.Can-bussportar. De gör det möjligt att kommunicera med ytterligare SmartSolar RS & VE.Can MPPT-enheter. De enheter som läggs till ”kedjekopplas” till varandra med en RJ45-kabel.
När de är sammankopplade synkroniserar alla enskilda laddningsregulatorer sina laddningslägen. De kan även skicka sin övervakningsdata via samma kabel till en GX-enhet (som Cerbo GX).

Fjärrövervakning och styrning

Om GX-enheten är ansluten till internet ger portalen Victron Remote Management (VRM) tillgång till dina SmartSolar RS laddningsregulatorers fulla kapacitet.
Om din installation är kopplad till en GX-enhet och internet ger dig portalen VRM full tillgång till din MPPT-enhets fulla kapacitet, när som helst, var som helst, utan kostnad. 
För fjärrinstallationer - även där det inte finns någon internetanslutning i närheten - kan det vara möjligt att övervaka din MPPT genom att ansluta  GlobalLink 520.

SmartSolar-display

SmartSolar RS laddningsregulator är utrustad med en display på frontpanelen. Displayen läser av batterivolt, laddningsström och spänningar från båda panelerna enskilt, inklusive ögonblickliga och totala siffror samt enhetsstatus inklusive eventuella felkoder.

Ingångs-/utgångsanslutningar

SmartSolar RS laddningsregulator är utrustad med ett programmerbart relä och alternativ för temperatur- och spänningskontroll på distans. Fjärringången accepterar Victron smallBMS och andra typer av BMS med tillåt laddning-signaler.  

VictronConnect

VictronConnect låter dig se live statusinformation och konfigurera Victron- produkter som antingen har inbyggd Bluetooth eller som är kopplade till en VE.Direct Bluetooth Smart dongle.

Downloads & Support

Victrons onlineutbildning

Om du vill veta mer om den här produkten har vi en onlineutbildning tillgänglig. Utbildningen inkluderar en video, länkar till viktigt referensmaterial och ett prov för att testa din kunskap. Den som klarar provet belönas med ett intyg. För onlineutbildning krävs ett kostnadsfritt Victron Professional-konto.

Hitta en Victron-återförsäljare nära dig.

Hitta en återförsäljare