Fälttest: Solcellsmoduler

En verklig jämförelse mellan Mono, Poly, PERC och Dual solcellsmoduler.

Total solcellsproduktion: --
S
Total solcellsproduktion: --
S
Total solcellsproduktion: --
S
Total solcellsproduktion: --
S
Total solcellsproduktion: --
E
Total solcellsproduktion: --
W
Rumänien
--
--
Installationsdatum: 09-03-2020
--
--
--
--
--
--
--
Strålning

* This is a field test and the results are specific for this installation on this location please research which is the best solution for your own situation as the results can be different based on environmental influences.

Total solar yield as of 27/03/2023 when the results were reset:
Mono: 9158 kWh
Split-cell: 9511 kWh
Poly: 9113 kWh
Perc: 9471 kWh
Perc-east: 1970 kWh
Perc-west: 1730 kWh

Marin

Energi som tar dig till horisonten och ännu längre.

Oavsett om du planerar att åka på en kort fisketur eller segla jorden runt, behöver du en pålitlig energikälla för att njuta av ditt äventyr till fullo. Men på Victron tycker vi inte att pålitlighet räcker. Vi tror på en optimal energi istället. Enligt vår åsikt behöver en båt ett intelligent kraftnät som anpassar sig efter alla utmaningar du kan stöta på. Med enastående pålitlighet, utan ansträngning och väl värt pengarna. Det är vad vi kallar optimal energi.

Optimal energi för alla

Hos Victron hittar du ett brett sortiment av toppmoderna produkter som uppfyller alla krav. Var och en av dem kan anpassas för att passa just dina behov. Möjligheterna är obegränsade men här kommer några få exempel till en början:

Typiska sjöfartsfrågor

Hur vi löser dem

Tack vare att vi själva är havsseglare känner vi till marin energi utan och innan. De senaste 45 åren har vi arbetat nära tillsammans med våra kunder för att skapa ännu bättre marina lösningar.

01

Begränsad landström,
maximal komfort

Efter en lång dag av segling kanske du vill slå på värmen. Sätta igång kaffemaskinen. Använda mikron. Innan du vet ordet av det går säkringen. PowerAssist förebygger överbelastning och använder batteriet som en buffert under perioder av höga strömkrav. Och du märker det inte ens.

02

Dålig energi,
smidig drift

I överfulla hamnar kan du råka ut för kraftiga spänningsbortfall i landströmmen. Vissa generatorer klarar inte av att producera en ordentlig AC-ström. Victrons växelriktare/laddare är kända för att ha en extrem återhämtningsförmåga. De löser de här problemen och förvandlar dålig energi till perfekt energi.

03

Mer energi,
mindre generator

Bränsle kan utgöra en stor del av din budget. Victrons produkter optimerar generatoranvändningen och minimerar drifttiden. Ofta räcker det med en mindre generator. Det betyder att du sparar på installation, underhåll och bränslekostnader.

04

Suboptimal sol,
optimal solcellsproduktion

Solcellspaneler i en marin miljö innebär specifika utmaningar: det finns endast begränsat med utrymme och riggen ger skugga. Deras prestanda ändras konstant. Victrons solcellsregulatorer använder ultrasnabba MPPT för att klämma ur varenda droppe energi från dina paneler.

05

Inte alltid på plats,
alltid full kontroll

Oavsett om du är ombord eller hemma kommer du alltid att ha full kontroll över våra anslutna smarta produkter. Du kan direkt se hur energiläget ser ut. Du kan till och med felsöka larm hemifrån.

Våra elektriska system gör det möjligt för oss att vara bortkopplade från nätet under långa tidsperioder, samtidigt som vi bor bekvämt och arbetar via distans ombord på vårt flytande hem.

De vattentäta batteriladdarna och DC/DC-omvandlarna gör tävlingsfisket till en barnlek.

När man seglar jorden runt är det avgörande att ha förnybar och pålitlig energi ombord.

Stødigs besättning
Leandri Language
Jon Sanders
Grundare av initiativet the Arctic Lifeboat Initiative
Tävlar i aborrfiske - Fishing League Worldwide
Har seglat runt jorden tio gånger, grundare av initiativet No plastic oceans initiative
Visa fall Visa fall Visa fall

Det verkar som att din webbläsare inte stöder den senaste tekniken. Du bör använda en modern webbläsare för att kunna se det här avsnittet ordentligt.

Dyk in i världen av marin energi

Hitta din lokala återförsäljare

Vårt väletablerade globala nätverk av lokala Victron-proffs hjälper dig gärna att hitta den optimala lösningen på din utmaning.

Räkna med vår världsomfattande service

För oss på Victron är det grundläggande att ge våra kunder snabb och kompetent service och support. Det är därför som vårt globala nätverk av Victron-proffs erbjuder tekniskt kunnande av högsta klass och åtar sig att leverera reservdelar så fort som möjligt.

Så att du kan starta eller fortsätt din resa, var än du är på väg.