Fälttest: Solcellsmoduler

En verklig jämförelse mellan Mono, Poly, PERC och Dual solcellsmoduler.

Total solcellsproduktion: --
S
Total solcellsproduktion: --
S
Total solcellsproduktion: --
S
Total solcellsproduktion: --
S
Total solcellsproduktion: --
E
Total solcellsproduktion: --
W
Rumänien
--
--
Installationsdatum: 09-03-2020
--
--
--
--
--
--
--
Strålning

* This is a field test and the results are specific for this installation on this location please research which is the best solution for your own situation as the results can be different based on environmental influences.

Total solar yield as of 27/03/2023 when the results were reset:
Mono: 9158 kWh
Split-cell: 9511 kWh
Poly: 9113 kWh
Perc: 9471 kWh
Perc-east: 1970 kWh
Perc-west: 1730 kWh

Orion XS är konstruerad från grunden och den omdefinierar anpassningsbar DC-DC-laddning. För användning i dubbla batterisystem som laddas med en (intelligent) växelströmsgenerator. Den här enheten säkerställer inte bara prestanda av högsta kvalitet utan garanterar även ditt systems säkerhet.

Behåll kontrollen med konfigurerbara in- och utgångsströmmar och känn dig trygg i att din Orion XS  kör på full kapacitet upp till 40 °C. Den innovativa nedkylningstekniken för aluminiumkretskort tillhandahåller häpnadsväckande 98 % verkningsgrad utan att det behövs några fläktar.

Som en integrerad del av ditt Victron-system erbjuder Orion XS fullständiga övervaknings- och styrningsmöjligheter vilket ger dig full kontroll över din enhet och ditt system.

  • Helt konfigurerbar
  • Avkänning för motorfrånkoppling
  • Intelligenta laddningsalgoritmer
  • Effektiv nedkylning
  • Fungerar med VictronConnect

Konfigurerbar laddning

Ställ in ingångs- och utgångsströmmen exakt med enkla kontroller. Detta hjälper till att skydda generatorer mot överbelastning och för att ladda servicebatteriet korrekt, särskilt när det gäller intelligenta generatorer.

Parallell för att öka utgångsströmmen

Det går att parallellkoppla ett obegränsat antal  Orion XS-enheter. Det blir enkelt att skala utgångsströmmen för att matcha ditt systems krav.

Smart generatorkompatibilitet

Med sitt inbyggda detektionssystem som känner av när motorn är frånkopplad säkerställer Orion XS att laddaren endast drar ström när motorn är igång. Det hjälper även till att hämta lämplig laddningsström från intelligenta generatorer som de som finns i Euro 5- och Euro 6-motorer.

Anpassningsbar laddningsalgoritm

Orion XS inkluderar anpassningsbara laddningsalgoritmer och åtta förinställda batterilägen. För blybatterier säkerställer dessa inställningar optimala absorptionstider för både ytliga och djupa urladdningar.

Komplett elektroniskt skydd

Orion XS är utrustad med ett omfattande elektroniskt skydd mot överbelastning, kortslutning och för höga temperaturer. Den minskar automatiskt utgångsströmmen när högsta produkttemperatur uppnås.

Frånkoppling vid låg temperatur och skydd mot underspänning

För att undvika skador på litiumbatterier stängs laddaren automatiskt av vid låga temperaturer och när ingångsspänningen sjunker under ett spärrvärde som konfigureras av användaren för att skydda startbatteriet från djup urladdning.

Damm- och vattenskyddad

Orion XS är utformad för att motstå damm- och vattenföroreningar och har en IP65-klassificering.

VictronConnect

VictronConnect låter dig se live statusinformation och konfigurera Victron- produkter som antingen har inbyggd Bluetooth eller som är kopplade till en VE.Direct Bluetooth Smart dongle.

Downloads & Support

Hitta en Victron-återförsäljare nära dig.

Hitta en återförsäljare