Fälttest: Solcellsmoduler

En verklig jämförelse mellan Mono, Poly, PERC och Dual solcellsmoduler.

Total solcellsproduktion: --
S
Total solcellsproduktion: --
S
Total solcellsproduktion: --
S
Total solcellsproduktion: --
S
Total solcellsproduktion: --
E
Total solcellsproduktion: --
W
Rumänien
--
--
Installationsdatum: 09-03-2020
--
--
--
--
--
--
--
Strålning

* This is a field test and the results are specific for this installation on this location please research which is the best solution for your own situation as the results can be different based on environmental influences.

Total solar yield as of 27/03/2023 when the results were reset:
Mono: 9158 kWh
Split-cell: 9511 kWh
Poly: 9113 kWh
Perc: 9471 kWh
Perc-east: 1970 kWh
Perc-west: 1730 kWh

Kyld budbil

Håll varorna kalla. Utan oljud.

När du levererar dina populära kylda eller frysta produkter vill du ha en problemfri energilösning som låter dig hålla ögonen på vägen samtidigt som den håller maten perfekt kyld för förtäring. Fler och fler städer kräver nu att motorerna måste stängas av vid parkering och vissa städer har förbjudit högljudda generatorer i stadskärnan. Lösningen på detta är det elektriska standby-alternativet som erbjuds av många tillverkare. När motorn stängs av förser servicebatteriet kylutrustningen med ström för att hålla varorna kalla.

Komponenterna i Victron Energys modulsystem gör det möjligt för kylproffsen att bygga ett komplett system som exakt passar deras önskade specifikationer och budget. Fördelen med att jobba med endast ett märke innebär att endast ha en tydlig kontakt för uppgraderingar eller för att lösa ovanliga problem som kan uppstå. Det globala nätverket av Victron Energy-proffs har över 45 års erfarenhet och de står redo och till din tjänst för att översätta dina utmaningar till robusta lösningar som gör kunskapens kraft till din följeslagare.

Håll det kallt, håll det tyst och håll det grönt.

Beroende på vika volymer som måste kylas ned finns det olika alternativ från tillverkarna av nedkylningsutrustning. Små skåpbilar kan förlita sig på nedkylningsutrustning i elektriskt stanby-läge som baseras på Dc-försörjd (12 V/24 V) nedkylning. Större lastbilar eller husvagnar fungerar bättre med Ac-baserade (110/230 V) standby-nedkylning på grund av kopplingssvårigheter som medföljer dessa höga energiförbrukare.

Låt oss nu anta att vi designar ett genomsnittligt Dc-nedkylningssystem baserat på en Mercedes Sprinter.

Daglig energiförbrukning

1 875 Wh

Toppeffektskrav

1000W

I det här exemplet

Den dagliga energiförbrukningen beräknas genom att lägga till summan av alla förbrukare X hur lång tid de kommer att användas under en dag: 750 W x 2,5 tim drift i standby-läge från batteriet. Lägg till alla watt från alla förbrukare som används samtidigt för att beräkna vilken toppeffekt som krävs.

Uppenbara val

Systemdesign

faktorer att ha i åtanke

Nedan hittar du förklaringar av de viktigaste designfaktorerna att överväga, klicka på frågorna för att se våra ingenjörers rekommendationer.

 • 01

  Vilken typ och storlek av servicebatteri är tillräckligt?

  Victron Energy erbjuder flera alternativ för servicebatterier men när det dagliga energibehovet är extremt intensivt och supersnabb laddning är en nödvändighet är litiumbatterier utan tvekan det bästa alternativet. Avseende ekonomi: i jämförelse med blybatterier har litiumbatterier en lägre kostnad per cykel på grund av dess cykellivslängd på +3 000 laddningar/urladdningar vid 70 % urladdningsdjup och de är extremt lätta vilket sparar bränsle. Att arbeta med litium leder också till andra konsekvenser för andra systemkomponenter som är direkt kopplade till (eller styr) batterierna.
  Victron Energy erbjuder noga testade batterier av utomordentlig kvalitet och med höga prestandaegenskaper. Våra datablad ger en rättvis bild av prestanda och förväntade livscykler vilket gör att du slipper oväntade investeringsöverraskningar längs vägen. Vårt stora utbud av batterier

  Proffsens val

  Lithium 12,8V Smart 200Ah. This extremely compact and light box is packed with a staggering 2560 kWh of energy, more than enough to supply the 1.9k daily energy consumption, even when keeping 20% in reserve for life cycle reasons. In this case, the 750W cooling needed to be able to run for 2,5 hours per day in standby mode. Providing 5 hours of cooling in standby mode (assuming the cooling actually runs 50% of the time and the engine powers the cooling directly when driving). Thanks to the fast charging characteristics of Lithium, the battery can be fully charged by the engines’ two alternators in just over 2 hours when fully discharged. Since the cooling is powered again by the engine, all the available amps can be dedicated to battery charging. See also ‘Combining a smart alternator with a second, high powered alternator to fast charge a lithium service battery safely'.
 • 02

  Kombinering av en smart växelströmsgenerator med en andra högströmsgenerator för snabb laddning av ett litiumservicebatteri på ett säkert sätt.

  Övervinn alla utmaningar som dyker upp genom att kombinera (smarta) växelströmsgeneratorer, start- och servicebatterier (litium eller blysyra) med vårt stora utbud av DC-DC-laddare, batterikombinerare eller Smart BMS-produkter. Våra lösningar är särskilt utformade för fordon och ser till att båda bly- och litiumservicebatterier kan laddas (ur) ordentligt, utan att skada den/de smarta växelströmsgeneratorn/erna eller batterierna.

  Den rätta lösningen beror huvudsakligen på kombinationen av din(a) generatorer (smarta eller traditionella) och servicebatteritypen (blysyra eller litium), bland andra faktorer. Fråga gärna din lokala Victron Energy-installatör om råd Fråga din lokala installatör

  Strömbegränsning från två generatorer i olika storlek för att inte överstiga litiumbatteriets maximala laddningsström.

  Tack vare litiumets snabba laddningsegenskaper har det valda litiumbatteriet en rekommenderad kontinuerlig laddningsström på 100 A (max 400 A, men p.g.a. cykellivslängden rekommenderas 100 A enligt databladet). Mercedes-ingenjörer rekommenderar att man inte tar mer än 50 % av kontinuerlig laddningsström från den smarta växelströmsgeneratorn på 80 A, som i sin tur levererar 40 A, som inte är nog för att dra nytta av batteriets fulla laddningsströmspotential. Den enda tillgängliga högströmsgeneratorn som passade den specifika motorn var en oreglerad sådan, med en kapacitet på 180 A. Återigen, genom att endast använda 50 % av kontinuerlig laddningsström för att inte överbelasta den andra generatorn får man en total laddningskapacitet på 130 A, vilket är nog för att ladda start- och servicebatteriet på samma gång.

  Motorns växelströmsgenerator: 40 A (80 A/2)
  Den andra generatorn: 90 A (180 A/2)
  Total laddningssäker kapacitet: 130 A

  För att säkerställa litiumbatteriets rekommenderade laddningsström (100 A9 och att generatorerna inte överbelastas måste strömbegränsning tillämpas.

  Proffsens val

  2x Orion-Tr 12/12-18: För att ladda servicebatteriet med motorns standardgenerator efterfrågar den här professionella ”batteri-till-batteri” DC-DC-laddaren en säker laddningsström från den smarta generatorn. Två Orion är faktiskt parallellkopplade för att möta laddningsströmmen på 40 A som levereras direkt till servicebatteriet genom Smart BMS-strömbegränsare.

  För att möta den maximala laddningspotentialen, men inte överstiga den, måste även strömmen från båda generatorerna dras inom säkra marginaler för batteriet (strömbegränsning krävs):

  Batterihanteringssystem (BMS) 12/200: för att begränsa den totala laddningsströmmen (även från högströmsgeneratorn) och skydda litiumbatteriet från för hög (ur)laddning är den här kompakta och robusta lösningen är det perfekta valet för system med en belastning på upp till 200 A. Enheten består av ett ”batterihanteringssystem” 8BMS), ”strömbegränsare”, ”batterikombinerare” och ”BatteryProtect” (skydd) i en. Den hanterar och laddar litiumbatteriet snabbt och effektivt. Den begränsar laddningsströmmen till en säker nivå inom specifikationerna för generatorutgången för att förhindra generatorn från att överhettas eller slitas ut och den förhindrar för hög urladdning av batteriet.

 • 03

  Behöver du landström för att ladda litiumbatteriet?

  Även om det inte är så troligt att den här specifika uppsättningen behöver landström, på grund av uppsättningen med två generatorer, är det bättre att vara förberedd på det värsta. En inbyggd Blue Smart IP22-laddare tillhandahåller en laddningsström på 30 Amp per timme, vilket laddar ett fullständigt urladdat batteri över natten. Den andra laddningsutgången tar även god hand om startbatteriet,

Professionella utmaningar?
Fråga ditt lokala Victron-proffs.

Valmöjligheterna för varje komponent är ganska omfattande. Det är därför som vi utbildar Victron Energy-proffs för att på ett perfekt sätt översätta dina exakta behov till robusta lösningar. De känner ett stort ansvar för att alltid ge råd om rätt lösning (även när detta ibland går emot vad kunden hade i åtanke från början). De gör allt de kan för att hålla dig nöjd och dina investeringar säkra i många år framöver.
Always feel free to ask your local Victron Energy Professional
Victron-proffs som står bredvid en bil med Victron-utrustning

Det verkar som att din webbläsare inte stöder den senaste tekniken. Du bör använda en modern webbläsare för att kunna se det här avsnittet ordentligt.

Systemdiagram

för ett litiumbatteribaserat system

Hur översätts systemdesignfaktorerna till ett robust system?

Laddar

Växelströmsgeneratorer

Fordon och båtar är utrustade med motorer som genererar rörelsekraften men de genererar även elektrisk kraft via växelströmsgeneratorer. Växelströmsgeneratorer genererar elektrisk energi med en likström (DC) från mekanisk energi som används för att lagra energi i batteribanken eller förse DC-utrustning med ström direkt.

Små motorer har små generatorer och större motorer har oftast större generatorer. Ibland är de till och med utrustade med generatorer med (extra) hög utgång för att öka utmatningen. Fordon, särskilt Euro 4/5-motorer, kan levereras med smarta (variabel spänning) generatorer, som styr utgången baserat på fordonets driftförhållanden. Det gör att de inte lyckas ladda ett andra batterisystem till en användbar nivå. Litiumservicebatterier kan medföra en tung belastning på motorns generator som troligtvis måste skyddas från överhettning eller från att slitas ut för tidigt.

Oavsett vilken växelströmsgenerator din motor har eller vilket slags batteribank det är erbjuder Victron Energy ett brett utbud av lösningar för att säkert ansluta alla sorters växelströmsgeneratorer till alla sorters batteribanker, utan att skada den smarta generatorn eller batterierna. Se vårt datablad för mer information. Kolla även din tillverkares dokumentation för att se vilken utgång din växelströmsgenerator kan tillhandahålla. Med litiumservicebanker och traditionella eller smarta växelströmsgeneratorer rekommenderar vi att du räknar med 50 % av generatorns utgångsspecifikationer för att inte överbelasta den.

Se alla våra DC-DC-laddare Se alla våra batterikombinerare Se alla våra (smarta) BMS-alternativ

Batterihanteringssystem

Battery management systems take excellent care of Lithium batteries, protecting the individual cells of LiFePO4 batteries against over voltage, under voltage and over temperature and will shut down or reduce charging (VE.Bus products only) or disconnect the loads when this occurs.

Victron Energy offers several BMS options, in general the VE.Bus BMS and smallBMS signal separate devices to disconnect the charging (Cyrix-Li, DC-DC chargers) or disconnect the loads (BatteryProtect), the other (Smart) BMS versions are designed for vehicles or boats and offer more ‘all-in one’ functionalities.

Se alla våra batterihanteringssystem

Batteriövervakare

En batteriövervakare är som en ”bränslemätare” för ditt batteri. Den registrerar hur mycket energi som förbrukas och laddas. Batteriövervakaren beräknar laddningsstatus, kvarstående kapacitet och tid till urladdning. Batterispänningen ger ingen korrekt indikation på hur fullt batteriet är (särskilt inte under belastning). En batteriövervakare gör det.

Victron Energys batteriövervakare håller koll på historikdata, som antalet laddningscykler, djupaste urladdning, högsta spänning, lägsta spänning och så vidare. Den varnar dig för kritiska tillstånd såsom låg spänning eller låg laddning och den kan till och med stänga av hela strömförsörjningen för att förhindra dyra batteriskador, eller starta en generator.

Victron erbjuder batteriövervakare med eller utan skärm och smarta versioner gör det möjligt för dig att spåra den detaljerade datan och anpassa inställningar i vår kostnadsfria app VictronConnect. Se alla våra batteriövervakare

BatteryProtect

BatteryProtect kopplar bort icke-nödvändiga belastningar innan batteriet sjunker under en förinställd nivå (en fullständig urladdning skulle kunna skada det) eller innan det har för lite kraft kvar för att starta en motor.

Victron Energy BatteryProtect har så mycket mer. Inbyggda nedstängningsfördröjningar säkerställer att viktig elektronik inte kopplas från av misstag, exempelvis när start av motor orsakar ett spänningsbortfall. Den återansluter automatiskt allting när batteriet är tillräckligt uppladdat.
BatteryProtect har en fjärrbrytare så den kan slås på/stängas av via en BMS eller brytare. Smartversionen är programmerbar via appen VictronConnect.

Se vårt utbud av BatteryProtect-modeller

DC-DC-laddare

DC-DC-omvandlare, eller batteri-till-batteri-laddare (omvandlare med inbyggda laddningsalgoritmer) används i dubbla batterisystem, där den (smarta) generatorn och startbatteriet kombineras med servicebatteriet (av samma eller olika spänningar) för att ladda det. De kan även användas för att ladda tillämpningar som har dedicerade batterier (ex. Bogpropeller) eller för att strömförsörja tillämpningar med en annan spänning än servicebatteriets batteribank.

De flesta DC-DC-laddare kan användas i 12 V eller 24 V-system och alla passar både för bly- och litiumbatterier. Vissa modeller av DC-DC-laddare kan parallellkopplas för att öka utgångsströmmen. DC-DC-laddare är en perfekt och säker lösning för att ladda litiumbatteribanker från smarta generatorer (och även blybatterier för den delen).

Laddning av litiumbatterier från generatorn
De flesta generatorer kan inte kopplas direkt till litiumbatterierna. Ett litiumbatteri drar mer ström än vad generatorn kan förse, vilket kan leda till permanenta skador på generatorn. För att inte skada generatorn är strömbegränsning ett av alternativen för att hålla sig inom generatorns säkra område.

Victron erbjuder flera lösningar för att lösa det här problemet och en av lösningarna är DC-DC-omvandlare:

 • DC-DC converters act as a current limiter between the alternator and the battery: the battery can be safely charged without blowing up the alternator.
 • Victron also offers alternative solutions for dual battery systems powered by alternators. Some (smart) BMS products physically limit the current drawn from the alternator, in other systems, battery combiners might be a solid option. See the datasheets for more info.
Se vårt sortiment av DC-DC-omvandlare

DC-elektronik

DC-utrustning är designad för att fungera direkt med strömmen som kommer ut från batteribanken (Direct Current - likström). Särskilt fordon och båtar kan ha (mycket) DC-utrustning ombord (såsom kontrollpaneler, belysning, navigeringsutrustning, autopilot, ekolod m.m.).

Vissa mindre icke-nätanslutna system kan endast drivas med likström, med 12 V-belysning, tv-apparater eller kylskåp. Större system kan kombinera AC- och DC-förbrukare.

Hur som helst är det viktigt att skydda batteriet mot för hög urladdning och för detta erbjuder Victron ”BatteryProtect”.

Servicebatterier

Servicebatteriet lagrar energi för systemets förbrukare och tillhandahåller självständig energi särskilt i stunder då ingångsströmkällorna inte är (helt) tillgängliga.

Victron Energy erbjuder flera olika sorters batteritekniker och alla är utformade för professionell användning, pålitlighet och långt serviceliv i de mest krävande miljöerna. De har en världsomspännande garanti på två år och våra datablad ger en rättvis bild av prestanda och förväntade livscykler vilket gör att du slipper oväntade investeringsöverraskningar längs vägen.

Även om det finns flera tekniker att välja mellan står det huvudsakliga valet mellan blysyra och litium vilket i huvudsak beror på förväntningarna på prestanda, kostnad-per-cykel och fysiska aspekter (storlek/vikt).

 • Välja blysyra när:
 • Sporadisk användning
 • Lägre inköpskostnad
 • Vikt och utrymme är inte ett problem
 • Normal laddning
 • Välj litium när:
 • Daglig användning
 • Lägre kostnad per cykel
 • Vikt och utrymme måste beaktas
 • Snabb laddning

Servicebatterier

Servicebatteriet lagrar energi för systemets förbrukare och tillhandahåller självständig energi särskilt i stunder då ingångsströmkällorna inte är (helt) tillgängliga.

Victron Energy erbjuder flera olika sorters batteritekniker och alla är utformade för professionell användning, pålitlighet och långt serviceliv i de mest krävande miljöerna. De har en världsomspännande garanti på två år och våra datablad ger en rättvis bild av prestanda och förväntade livscykler vilket gör att du slipper oväntade investeringsöverraskningar längs vägen.

Även om det finns flera tekniker att välja mellan står det huvudsakliga valet mellan blysyra och litium vilket i huvudsak beror på förväntningarna på prestanda, kostnad-per-cykel och fysiska aspekter (storlek/vikt).

 • Välja blysyra när:
 • Sporadisk användning
 • Lägre inköpskostnad
 • Vikt och utrymme är inte ett problem
 • Normal laddning
 • Välj litium när:
 • Daglig användning
 • Lägre kostnad per cykel
 • Vikt och utrymme måste beaktas
 • Snabb laddning

Startbatterier

Startbatterier krävs för att starta din(a) motor(er). Dessa batterier är framtagna för att hantera en större urladdningsström och åtnjuta en annan teknik än servicebatterier. För att undvika att startbatteriet dräneras av misstag ska det alltid isoleras från servicebatterierna. Victron Energy erbjuder flera lösningar för olika systemtyper.

Victron Energy erbjuder flera batterikombinerare. Mer omfattande sätt att säkert koppla start- och servicebatteriet finns även tillgängliga, inklusive hur man kopplar en batterikombinerare till ett BMS, allt-i-ett smarta BMS-produkter eller DC-DC-laddare. Dessa alternativ kan erbjuda mer styrnings - och konfigureringsmöjligheter, särskilt för att skydda icke-reglerade växelströmsgeneratorer från överhettning och litiumbatterier från för hög (ur-)laddning.

Se alla våra batterikombinerare Se alla våra DC-DC-laddare Se alla våra (smarta) BMS-alternativ

VictronConnect

Alla Victron Energy smarta produkter kan övervakas och styras direkt från din handflata. Anslut bara appen VictronConnect via Bluetooth och du får direktåtkomst till ditt systems prestandadata. Du kan även enkelt ändra inställningar, stänga av eller slå på enheter och mycket mer.

Icke-smarta enheter med en VE.Direct-port kan också bli smarta, genom användning av VE.Direct Bluetooth Smart dongle

Det är även möjligt att övervaka och styra ditt system på distans. Funktionen VictronConnect-Remote gör det möjligt att få fjärråtkomst till Victron-produkter med ett VE.Direct-gränssnitt genom en GX-produkt, via VRM-onlineportalen. Denna kraftfulla funktion tillåter komplett produktkonfigurering och övervakning från i princip vilken plats som helst i världen genom att använda appen VictronConnect. Upplevelsen av användargränssnittet är precis som om produkterna vore anslutna lokalt med Bluetooth eller ett kopplat VE.Direct till USB-gränssnitt.

Se vad appen VictronConnect kan göra Se våra GX-enheter
Systemspecifikationer
Här är vår rekommendation för en kylbil, baserad på ett litiumservicebatteri.

Använd en modern webbläsare för att se den detaljerade tabellen och hela avsnittet ordentligt.

Energiförbrukning
Förväntade energiförbrukare:
Thermoking B-100 (750 W x 2,5 tim/dag på standby)
Daglig energiförbrukning som krävs:
1 875 Wh
Toppeffekt som krävs:
1 000W
Lagring
Service battery:
Litium 12,8 V Smart 200 Ah
Batteriskydd
Batterihanteringssystem (BMS) 12/200
Det här BMS-systemet innehåller BatteryProtect-funktion och kopplas till - minus, måste isolera DC-belastningar.
Generering
Laddar servicebatteriet via motorns växelströmsgenerator (se förklaring här)
Standard växelströmsgenerator:
90 amp*
Säker utgång 50 %
* Se tillverkarens datablad.
Litiumladdning:
2x Orion-Tr Smart 12/12-18 isolerad
De parallellkopplade DC-DC-laddarna tillhandahåller ±40 A laddningsström till Smart BMS 12/200.
Laddar servicebatteriet via den andra växelströmsgeneratorn (se förklaring här)
Standard växelströmsgeneratorutgång:
130 amp*
Säker utgång 50 %
* Se tillverkarens datablad för mer exakt data.
Litiumladdning:
Batterihanteringssystem (BMS) 12/200
BMS hanterar batterier, strömbegränsningsfunktionen skyddar den andra generatorn samtidigt som den även drar ström från DC-DC-omvandlarna.
Övervakning
Batteriövervakare:
SmartShunt batteriövervakare 500 A eller
BMV 712
Fungerar med VictronConnect
Visa komplett lista Nedåtpil
Visa komplett lista Nedåtpil

Varför Victron Energy?

De rätta produkter för jobbet

När du alltid befinner dig ute på vägarna vill du ha pålitliga men kostnadseffektiva lösningar som driver dig framåt under många år. Det är viktigt att kunna välja energiförsörjningar som passar just dina behov och som håller vad de lovar så att du inte blir besviken. Victron Energy har ett brett utbud av modulära anslutna produkter som håller sina löften. De drivs med kunskap, tack vare 45 års erfarenhet av att övervinna energiutmaningar med innovation.

Ikon för 45 år Victron Energy
Litiumbatteri

Varför Victron Energy?

Alltid på. Alltid redo.

Våra stabila system har om och om igen bevisat att de levererar pålitlighet utan dess like. Detta märks genom vår världsomfattande marknadsledning i energiförsörjningsutrustning för ambulanser och det görs tydligt tack vare otaliga berättelser om 40+ år gamla växelriktare från Victron Energy som fortfarande gör det de skapades för.

Ambulans

Varför Victron Energy?

Pålitlighet ger långa servicelivscykler

Att endast göra beräkningar baserat på pris kan vara vilseledande när du ska fatta beslut om investeringar i energiförsörjning. Deras verkliga prestanda och förväntade livscykel är minst lika viktiga. Det är tur att utrustning från Victron Energy lever upp till sina specifikationer, både vad det gäller prestanda och förväntad livscykel (vid korrekt användning). Vår femåriga garanti och policy om rättvis och snabb reparation innebär att din investering är skyddad och att den under de flesta omständigheter inte kommer att svika dig.

års garanti
Victron-proffs visar en kund appen VictronConnect

Varför Victron Energy?

Professionella utmaningar. Antagna.

Oavsett vad som försörjer elektroniken i ditt fordon eller ditt verktygskit som du tar med för jobbet, har Victron Energy ett av de största sortimenten av energiförsörjningsutrustning på marknaden för att försörja ditt genialiska arbete. Fördelen med att jobba med endast ett märke som täcker allt innebär att endast ha en kontakt för uppgraderingar eller för att lösa ovanliga problem som kan uppstå. Vårt globala nätverk av Victron Energy-proffs är utbildade med 45 års erfarenhet av problemlösning. De kan omvandla dina utmaningar till robusta lösningar som gör dig nöjd och som säkrar dina investeringar i många år framåt.

Victron-proffs som står bredvid Victron-utrustning bak i en bil

Varför Victron Energy?

Professionella fordon
drivna av kunskap

Se hur vi löser typiska fordonsutmaningar
Motor driven av
Pilsymbol
Ta en tur genom vår professionella fordonsexpertis

Det verkar som att din webbläsare inte stöder den senaste tekniken. Du bör använda en modern webbläsare för att kunna se det här avsnittet ordentligt.

Smart BMS CL 12/100

Kombinerar på ett säkert sätt alla generatorer till Smart Lithium-batterier.

Se ett flertal populära diagram över fordonssystem
Ladda ner vår broschyr
Ladda ner symbol
Jämförelse på djupet

En experts åsikt: litium- eller AGM-batterier?

Visa mer Carret icon
DC-DC-laddare

Professionellt servicebatteri laddas med Orion-TR Smart

Victron Professional

Anmäl dig till vårt nästa webbinarium eller utbildning om fordon.

Ladda ner vår broschyr

Se alla våra professionella fordonsprodukter och fler konfigureringar.

VictronConnect

Insikt i realtid och full kontroll med vår app VictronConnect

Exempellösningar från våra partner

Besök vår blogg

Hitta din lokala återförsäljare

Vårt väletablerade globala nätverk av lokala Victron-proffs hjälper dig gärna att hitta den optimala lösningen på din utmaning.

Räkna med vår världsomfattande service

För oss på Victron är det grundläggande att ge våra kunder snabb och kompetent service och support. Det är därför som vårt globala nätverk av Victron-proffs erbjuder tekniskt kunnande av högsta klass och åtar sig att leverera reservdelar så fort som möjligt.

Så att du kan starta eller fortsätt din resa, var än du är på väg.