fälttest

Solcellsmoduler

En verklig jämförelse mellan Mono, Poly, PERC och Dual solcellsmoduler.

Data i realtid
-- -- lokal tid
Installationsdatum: 09-03-2020
--
--
--
--
--
--
--
Strålning
Rumänien
44°17'59.9"N
26°11'29.7"E

Mono

2500Wp --
Total solcellsproduktion: --

Split-cell

2500Wp --
Total solcellsproduktion: --

Poly

2500Wp --
Total solcellsproduktion: --

PERC

2500Wp --
Total solcellsproduktion: --

* Detta är ettfälttest och resultaten är specifika för den här installationen och platsen.,undersök vilken lösning som passar din situation bäst då resultaten kan variera beroende på faktorer i omgivningen.

Servicebil

Alltid redo för aktion.

Om jobbet inte kommer till arbetsplatsen får man ta med arbetsplatsen till jobbet, eller? En ordentlig servicebil är alltid redo för aktion. Försörjda med 230 V, är de trådlösa verktygsbatterierna alltid fulladdade och din surfplatta och skrivare är redo att beta av dina arbetsuppgifter på nolltid. Hyttbelysningen som går på 12 V ser till att du kan jobba när som helst på dygnet.

Att tillhandahålla en perfekt service kanske kräver goda kunskaper men det behöver inte kräva enorma mängder el. Det är därför vårt stora utbud av effektiva energilösningar är perfekta för mindre och mer okomplicerade uppsättningar. Våra mindre enheter är alla byggda med samma professionell kvalitet som våra större modeller. Proffsens val.

Energi

till er tjänst

Komponenterna i Victron Energys modulsystem gör det möjligt för dig att bygga ett komplett system, helt enligt dina behov. Några av valen är uppenbara efter att du har räknat ut den dagliga energiförbrukningen samt den toppeffekt som krävs, medan andra manar till lite mer eftertanke.

Daglig energiförbrukning

350 Wh

Toppeffektskrav

200W

I det här exemplet

Den dagliga energiförbrukningen beräknas genom att lägga till summan av alla förbrukare X hur lång tid de kommer att användas under en dag: Lägg till alla watt från alla förbrukare som används samtidigt för att beräkna vilken toppeffekt som krävs.

Uppenbara val

Systemdesign

faktorer att ha i åtanke

Nedan hittar du förklaringar av de viktigaste designfaktorerna att överväga, klicka på frågorna för att se våra ingenjörers rekommendationer.

 • 01

  Vilken (storlek) växelriktare är en pålitlig och kompakt lösning?

  Utvecklade för att tjäna proffsen, är sortimentet av Phoenix-växelriktare en perfekt kostnadseffektiv lösning för system där laddning med landström inte är nödvändig. Tekniken med rena sinusvågor förser på ett säkert sätt elektroniska enheter, såsom datorer, med ström och den höga toppeffektskapaciteten tillåter höga uppstartningsströmmar från elverktyg så att du kan förse alla belastningar med ström utan problem. Det breda utbudet av Phoenix-växelriktare består av många mindre modeller, vilket gör det enkelt att på ett effektivt sätt matcha den korrekta växelriktaren till ditt systems lägre (märk-) effektkrav.
  Växelriktare omvandlar 12 VDC-effekt till 230 VAC-effekt. Växelriktare ska ha rätt storlek för att kunna hantera den genomsnittliga AC-belastningen kontinuerligt och ska matcha de samtidiga AC-belastningarnas förväntade toppeffekt Se alla våra växelriktare

  Proffsens val

  Phoenix Inverter VE.Direct 375/12: belastningarnas förväntade toppeffekt på 200 W är en enkel match för den här modellens maximala toppeffekt på 700 W och den lämnar utrymme för framtida behov. De flesta skåpbilar är baserade på 24 V och vi rekommenderar att du även håller servicebatteriet på 24 V.
  System med en högre daglig energiförbrukning, eller som litar på kortare ”motortid” kan eventuellt inte fullt ut förlita sig på laddning med växelströmsgenerator och kan därför behöver landströmsladdning (över natten), särskilt vid användning av blyservicebatterier, där en fulladdning tar längre tid än med litiumbatterier. Här är kombinationen MultiPlus Växelriktare/Laddare ett bättre val.
 • 02

  Litium- eller blyhusbatteri i vilken storlek?

  Victron Energy erbjuder flera alternativ för servicebatterier men det huvudsakliga valet står mellan blysyra och litium vilket i huvudsak beror på förväntningarna på prestanda, kostnad-per-cykel och fysiska aspekter (storlek/vikt). Valet av batteriteknik leder också till andra konsekvenser för andra systemkomponenter som är direkt kopplade till (eller styr) batterierna.

  Som allmän regel ska litium användas i de fall det dagliga energibehovet är extremt intensivt, när supersnabb laddning är ett krav eller när det finns vikt- eller utrymmesbegränsningar. Litium har även en lägre kostnad per cykel. Blysyra har en lägre inledande kostnad och är perfekt för regelbundna mindre krävande energiprofiler och när vikt och utrymme inte spelar någon roll. Det ovan nämnda är en kort sammanfattning av 45 års expertis inom batteriutveckling, se vår djupgående förklaring för mer information.

  Victron Energy erbjuder noga testade batterier av utomordentlig kvalitet och med höga prestandaegenskaper. Våra datablad ger en rättvis bild av prestanda och förväntade livscykler vilket gör att du slipper oväntade investeringsöverraskningar längs vägen. Vårt stora utbud av batterier
  Så många val ... Litium eller blysyra?

  Proffsens val

  12 Volt Deep Cycle AGM (djup cykel) 90 Ah Ett 12 V Deep Cycle AGM 90 Ah-batteri kan leverera 576 Wh per dag för att förse belastningarna med ström utan problem. I jämförelse med litium går laddningen av batterier långsammare. DC-DC-laddaren på 18 Amp är ansluten till den smarta generatorn och laddar ett 50 % urladdat servicebatteri på 5-7 timmar. När den dagliga motortiden inte tillåter batteriet att laddas fullt kan du använda en Blue Smart IP22-laddare 12/30 för laddning med landström över natten.

  Litium 12,8 V Smart 60 Ah. Den här extremt kompakta och lätta boxen är fullpackad med häpnadsväckande 768 Wh energi, mer än nog för att att förse de förväntade belastningarna på 350 Wh, även om du behåller 20 % i reserv för livscykel-anledningar. På grund av dess begränsade form och vikt, kan allt utrymme vigas åt arbetet. Tack vare litiumets snabba laddningsegenskaper kan batteriet fulladdas av motorns generator på bara en timme (motorns 90 A-generator laddar säkert med 45 A per timme, beräknat med +50 % av den nominella kapaciteten).
  Som en tumregel för att bestämma batteristorlek räknar vi med 2 x den dagliga energiförbrukningen för blybatterier på grund av deras 50 % säkra urladdningskapacitet och behåller ungefär 20 % i reserv för litiumbatterier. Välj den närmaste modellen från vårt sortiment och runda upp amperen för att vara på den säkra sidan.
 • 03

  Säker kombination av (litium-) husbatterier med (smarta) växelströmsgeneratorer och startbatterier.

  Övervinn alla utmaningar som dyker upp genom att kombinera (smarta) växelströmsgeneratorer, start- och servicebatterier (litium eller blysyra) med vårt stora utbud av DC-DC-laddare, batterikombinerare eller Smart BMS-produkter. Våra lösningar är särskilt utformade för fordon och ser till att båda bly- och litiumservicebatterier kan laddas ordentligt, utan att skada den smarta växelströmsgeneratorn eller batterierna.
  Den rätta lösningen beror huvudsakligen på kombinationen av din generator (smart eller traditionell) och servicebatteritypen (blysyra eller litium), bland andra faktorer. Fråga gärna din lokala Victron Energy-installatör om råd. Fråga din lokala installatör

  Proffsens val

  Blysyra: Orion-Tr 12/12-18: Den här professionella ”Batteri-till-Batteri” DC-DC-laddaren är utformad att säkert ansluta generatorer (smarta eller traditionella) och startbatterier av alla storlekar till alla sorters servicebatteri. 12 V till 12 V-laddaren laddar servicebatteriet med 18 A per timme när motorn är igång.
  Litium: Smart BMS CL 12/100: För litiumbaserade 12 V-effektsystem med en belastning på upp till 100 A är den här kompakta och robusta lösningen det perfekta valet. Enheten består batterihanteringssystem, strömbegränsare och batterikombinerare i en. Den hanterar och laddar litiumbatteriet ordentligt och snabbt. Den begränsar laddningsströmmen till en säker nivå inom specifikationerna för generatorutgången för att förhindra generatorn från att överhettas eller slitas ut. Service- och startbatteriet är också en säker kombination. Enheten fungerar med appen VictronConnect.
  I båda fallen skyddar en separat BatteryProtect 100 A servicebatteriet från häftig urladdning av (DC-) belastningarna, som ska har rätt storlek i enlighet med den maximala förväntade belastningsströmmen.

Professionella utmaningar?
Fråga ditt lokala Victron-proffs.

Valmöjligheterna för varje komponent är ganska omfattande. Det är därför som vi utbildar Victron Energy-proffs för att på ett perfekt sätt översätta dina exakta behov till robusta lösningar. De känner ett stort ansvar för att alltid ge råd om rätt lösning (även när detta ibland går emot vad kunden hade i åtanke från början). De gör allt de kan för att hålla dig nöjd och dina investeringar säkra i många år framöver.
Always feel free to ask your local Victron Energy Professional
Victron-proffs som står bredvid en bil med Victron-utrustning

It seems like your browser does not support the latest technologies. To see this section properly, consider using a modern browser.

Systemdiagram

för ett litium- och blysyrebaserat batterisystem

Hur översätts systemdesignfaktorerna till ett robust system?

Husbatteri
Laddar

AC-enheter (enfas)

Varje ”hushålls”-apparat eller ”tungt verktyg” som du skulle förvänta dig hemma eller på jobbet hittar du även i fristående energisystem. Alla dessa enheter behöver växelström (230 V eller 110 V) för att fungera.

Vissa av dessa enheter såsom datorer kan vara känsliga för kvaliteten på den inverterade strömmen (dålig land- eller generatorström från Ac-ingången kan påverka dess kvalitet negativt). Motordriven eller värmealstrande utrustning kan kräva en hög ström vid uppstart. Alla våra växelriktarprodukter producerar en ren sinusvåg, även när kvaliteten på AC-ingången är mindre bra, vilket säkerställer att känsliga belastningar kan förses med ström och kan åtnjuta en toppeffekt på i stort sett två gånger växelriktarens märkeffekt för att förse även de tyngsta belastningarna, eller i princip vilken belastning som helst, utan problem.

Exempel på AC-enheter:

 • Heavy duty tools such as a drilling machine or a jigsaw
 • Computers
 • Phone chargers
 • Fridge and freezer
 • Lights
 • Coffee machine
 • Microwave
 • or basically any AC powered device you can think of.

Växelströmsgeneratorer

Fordon och båtar är utrustade med motorer som genererar rörelsekraften men de genererar även elektrisk kraft via växelströmsgeneratorer. Växelströmsgeneratorer genererar elektrisk energi med en likström (DC) från mekanisk energi som används för att lagra energi i batteribanken eller förse DC-utrustning med ström direkt.

Små motorer har små generatorer och större motorer har oftast större generatorer. Ibland är de till och med utrustade med generatorer med (extra) hög utgång för att öka utmatningen. Fordon, särskilt Euro 4/5-motorer, kan levereras med smarta (variabel spänning) generatorer, som styr utgången baserat på fordonets driftförhållanden. Det gör att de inte lyckas ladda ett andra batterisystem till en användbar nivå. Litiumservicebatterier kan medföra en tung belastning på motorns generator som troligtvis måste skyddas från överhettning eller från att slitas ut för tidigt.

Oavsett vilken växelströmsgenerator din motor har eller vilket slags batteribank det är erbjuder Victron Energy ett brett utbud av lösningar för att säkert ansluta alla sorters växelströmsgeneratorer till alla sorters batteribanker, utan att skada den smarta generatorn eller batterierna. Se vårt datablad för mer information. Kolla även din tillverkares dokumentation för att se vilken utgång din växelströmsgenerator kan tillhandahålla. Med litiumservicebanker och traditionella eller smarta växelströmsgeneratorer rekommenderar vi att du räknar med 50 % av generatorns utgångsspecifikationer för att inte överbelasta den.

Se alla våra DC-DC-laddare Se alla våra batterikombinerare Se alla våra (smarta) BMS-alternativ

Batterihanteringssystem

Battery management systems take excellent care of Lithium batteries, protecting the individual cells of LiFePO4 batteries against over voltage, under voltage and over temperature and will shut down or reduce charging (VE.Bus products only) or disconnect the loads when this occurs.

Victron Energy offers several BMS options, in general the VE.Bus BMS and smallBMS signal separate devices to disconnect the charging (Cyrix-Li, DC-DC chargers) or disconnect the loads (BatteryProtect), the other (Smart) BMS versions are designed for vehicles or boats and offer more ‘all-in one’ functionalities.

Se alla våra batterihanteringssystem

Battery Monitors

En batteriövervakare är som en ”bränslemätare” för ditt batteri. Den registrerar hur mycket energi som förbrukas och laddas. Batteriövervakaren beräknar laddningsstatus, kvarstående kapacitet och tid till urladdning. Batterispänningen ger ingen korrekt indikation på hur fullt batteriet är (särskilt inte under belastning). En batteriövervakare gör det.

Victron Energys batteriövervakare håller koll på historikdata, som antalet laddningscykler, djupaste urladdning, högsta spänning, lägsta spänning och så vidare. Den varnar dig för kritiska tillstånd såsom låg spänning eller låg laddning och den kan till och med stänga av hela strömförsörjningen för att förhindra dyra batteriskador, eller starta en generator.

Victron erbjuder batteriövervakare med eller utan skärm och smarta versioner gör det möjligt för dig att spåra den detaljerade datan och anpassa inställningar i vår kostnadsfria app VictronConnect. Se alla våra batteriövervakare

BatteryProtect

BatteryProtect kopplar bort icke-nödvändiga belastningar innan batteriet sjunker under en förinställd nivå (en fullständig urladdning skulle kunna skada det) eller innan det har för lite kraft kvar för att starta en motor.

Victron Energy BatteryProtect har så mycket mer. Inbyggda nedstängningsfördröjningar säkerställer att viktig elektronik inte kopplas från av misstag, exempelvis när start av motor orsakar ett spänningsbortfall. Den återansluter automatiskt allting när batteriet är tillräckligt uppladdat.
BatteryProtect har en fjärrbrytare så den kan slås på/stängas av via en BMS eller brytare. Smartversionen är programmerbar via appen VictronConnect.

Se vårt utbud av BatteryProtect-modeller

Chargers

Battery chargers recharge batteries (DC) when plugged into shore power (AC).
At the same time the Victron Energy battery chargers can also power devices directly.

All Victron Energy battery chargers are developed for professional duty. Our advanced multi step charging algorithms get the best out of your battery, giving the battery the power it needs, maintaining its health, ensuring better performance... and a longer life.

Smart models work with VictronConnect, so you can check the status and configure all settings of your battery charger remotely via Bluetooth. Chargers with different waterproof ratings (IP rating) are also available. Our wide range of models makes it easy to select the right charger, saving you the cost of having to buy a larger one.

Se alla våra laddare

DC-DC-laddare

DC-DC-omvandlare, eller batteri-till-batteri-laddare (omvandlare med inbyggda laddningsalgoritmer) används i dubbla batterisystem, där den (smarta) generatorn och startbatteriet kombineras med servicebatteriet (av samma eller olika spänningar) för att ladda det. De kan även användas för att ladda tillämpningar som har dedicerade batterier (ex. Bogpropeller) eller för att strömförsörja tillämpningar med en annan spänning än servicebatteriets batteribank.

De flesta DC-DC-laddare kan användas i 12 V eller 24 V-system och alla passar både för bly- och litiumbatterier. Vissa modeller av DC-DC-laddare kan parallellkopplas för att öka utgångsströmmen. DC-DC-laddare är en perfekt och säker lösning för att ladda litiumbatteribanker från smarta generatorer (och även blybatterier för den delen).

Laddning av litiumbatterier från generatorn
De flesta generatorer kan inte kopplas direkt till litiumbatterierna. Ett litiumbatteri drar mer ström än vad generatorn kan förse, vilket kan leda till permanenta skador på generatorn. För att inte skada generatorn är strömbegränsning ett av alternativen för att hålla sig inom generatorns säkra område.

Victron erbjuder flera lösningar för att lösa det här problemet och en av lösningarna är DC-DC-omvandlare:

 • DC-DC converters act as a current limiter between the alternator and the battery: the battery can be safely charged without blowing up the alternator.
 • Victron also offers alternative solutions for dual battery systems powered by alternators. Some (smart) BMS products physically limit the current drawn from the alternator, in other systems, battery combiners might be a solid option. See the datasheets for more info.
Se vårt sortiment av DC-DC-omvandlare

DC-elektronik

DC-utrustning är designad för att fungera direkt med strömmen som kommer ut från batteribanken (Direct Current - likström). Särskilt fordon och båtar kan ha (mycket) DC-utrustning ombord (såsom kontrollpaneler, belysning, navigeringsutrustning, autopilot, ekolod m.m.).

Vissa mindre icke-nätanslutna system kan endast drivas med likström, med 12 V-belysning, tv-apparater eller kylskåp. Större system kan kombinera AC- och DC-förbrukare.

Hur som helst är det viktigt att skydda batteriet mot för hög urladdning och för detta erbjuder Victron ”BatteryProtect”.

Växelriktare

Växelriktare omvandlar DC-effekt från batterierna till AC-effekt och förser alla slags anordningar eller tunga verktyg med 230 V (eller 110 V på andra marknader) på ett säkert sätt.

Alla Victron Energys växelriktare är utvecklade för att användas professionellt och de är kända för att vara extremt motståndskraftiga även i de mest krävande omständigheterna. Den inbyggda tekniken med rena sinusvågor förser på ett säkert sätt elektroniska enheter, såsom datorer, med ström och deras höga toppeffektskapacitet tillåter höga uppstartningsströmmar från tunga verktyg så att du kan förse alla belastningar med ström utan problem. Deras höga effektivitet och ultralåg egenförbrukning säkerställer att lagrad energi kan användas för att på ett effektivt sätt förse förbrukarna med ström, istället för att vara tvungen att räkna med stora marginaler för att kompensera för energiförluster.

Större modeller kan förse industriella anordningar och i prinicip obegränsad energi kan förses genom parallell- eller trefasdrift. Andra modeller levereras med inbyggda laddare (växelriktare/laddare) som kan användas när laddning från landström- eller generator-AC-källor är nödvändig. Vad du än behöver gör vårt stora utbud det enkelt att välja rätt växelriktare för din tillämpning, vilket besparar dig kostnaden att behöva köpa en större.

Se alla våra växelriktare Se alla våra växelriktare/laddare

Servicebatterier

Servicebatteriet lagrar energi för systemets förbrukare och tillhandahåller självständig energi särskilt i stunder då ingångsströmkällorna inte är (helt) tillgängliga.

Victron Energy erbjuder flera olika sorters batteritekniker och alla är utformade för professionell användning, pålitlighet och långt serviceliv i de mest krävande miljöerna. De har en världsomspännande garanti på två år och våra datablad ger en rättvis bild av prestanda och förväntade livscykler vilket gör att du slipper oväntade investeringsöverraskningar längs vägen.

Även om det finns flera tekniker att välja mellan står det huvudsakliga valet mellan blysyra och litium vilket i huvudsak beror på förväntningarna på prestanda, kostnad-per-cykel och fysiska aspekter (storlek/vikt).

 • Välja blysyra när:
 • Sporadisk användning
 • Lägre inköpskostnad
 • Vikt och utrymme är inte ett problem
 • Normal laddning
 • Välj litium när:
 • Daglig användning
 • Lägre kostnad per cykel
 • Vikt och utrymme måste beaktas
 • Snabb laddning

Servicebatterier

Servicebatteriet lagrar energi för systemets förbrukare och tillhandahåller självständig energi särskilt i stunder då ingångsströmkällorna inte är (helt) tillgängliga.

Victron Energy erbjuder flera olika sorters batteritekniker och alla är utformade för professionell användning, pålitlighet och långt serviceliv i de mest krävande miljöerna. De har en världsomspännande garanti på två år och våra datablad ger en rättvis bild av prestanda och förväntade livscykler vilket gör att du slipper oväntade investeringsöverraskningar längs vägen.

Även om det finns flera tekniker att välja mellan står det huvudsakliga valet mellan blysyra och litium vilket i huvudsak beror på förväntningarna på prestanda, kostnad-per-cykel och fysiska aspekter (storlek/vikt).

 • Välja blysyra när:
 • Sporadisk användning
 • Lägre inköpskostnad
 • Vikt och utrymme är inte ett problem
 • Normal laddning
 • Välj litium när:
 • Daglig användning
 • Lägre kostnad per cykel
 • Vikt och utrymme måste beaktas
 • Snabb laddning

Solar Chargers

En solcellsladdare samlar energi från dina solcellspaneler och lagrar den i dina batterier. Genom att använda den senaste och snabbaste tekniken maximerar våra solcellsladdare den här energiskörden och driver den på ett intelligent sätt för att uppnå fulladdning på kortast möjliga tid samtidigt som den bevarar batteriernas hälsa, säkerställer bättre prestanda ... och ett längre liv.

I de flesta fall förändras ljusintensiteten på solcellspaneler hela tiden, vilket påverar deras prestanda. Victrons solcellsregulatorer använder ultrasnabba MPPT för att klämma ur upp till 30 % mer energi från dina paneler.

Smarta modeller möjliggör för solcellsskörden att spåras och analyseras genom den kostnadsfria appen VictronConnect. Andra uppkopplingsalternativ möjliggör en fjärranslutning via vår VRM-portal. Mindre modeller har en intelligent belastningsutgång som förhindrar skada orsakad av helt urladdade batterier. För större system kan solcellsladdare synkroniseras så att de agerar som en stor och väldigt effektiv laddare.

Se vår solcellskalkylator för att räkna ut storleken på solcellspaneler och välja en MPPT-laddare.

Solcellspaneler

Solcellspaneler fångar energin från solljuset och skickar den vidare till en solcellsladdningsregulator som lagrar den energin i systemets batteribank. Genom att lägga till solcellspaneler till ditt system får du gratis energi, självständighet från nätet och det tillåter dig att minska eller eliminera behovet av högljudda, bränsleförbrukande och underhållskrävande generatorer.

Victron Energy erbjuder ett stort sortiment av högeffektiva solcellspaneler som har exceptionellt låg-ljus prestanda och hög känslighet för ljus tvärs över hela solcellsspektrat, vilket gör dem till ett perfekt val för alla system. Victron Energys solcellspaneler uppfyller de strängaste säkerhetskraven och tack vare deras begränsade garanti slipper du överraskningar längs vägen.

Se alla våra solcellspanelerl

Startbatterier

Startbatterier krävs för att starta din(a) motor(er). Dessa batterier är framtagna för att hantera en större urladdningsström och åtnjuta en annan teknik än servicebatterier. För att undvika att startbatteriet dräneras av misstag ska det alltid isoleras från servicebatterierna. Victron Energy erbjuder flera lösningar för olika systemtyper.

Victron Energy erbjuder flera batterikombinerare. Mer omfattande sätt att säkert koppla start- och servicebatteriet finns även tillgängliga, inklusive hur man kopplar en batterikombinerare till ett BMS, allt-i-ett smarta BMS-produkter eller DC-DC-laddare. Dessa alternativ kan erbjuda mer styrnings - och konfigureringsmöjligheter, särskilt för att skydda icke-reglerade växelströmsgeneratorer från överhettning och litiumbatterier från för hög (ur-)laddning.

Se alla våra batterikombinerare Se alla våra DC-DC-laddare Se alla våra (smarta) BMS-alternativ

VictronConnect

Alla Victron Energy smarta produkter kan övervakas och styras direkt från din handflata. Anslut bara appen VictronConnect via Bluetooth och du får direktåtkomst till ditt systems prestandadata. Du kan även enkelt ändra inställningar, stänga av eller slå på enheter och mycket mer.

Icke-smarta enheter med en VE.Direct-port kan också bli smarta, genom användning av VE.Direct Bluetooth Smart dongle

Det är även möjligt att övervaka och styra ditt system på distans. Funktionen VictronConnect-Remote gör det möjligt att få fjärråtkomst till Victron-produkter med ett VE.Direct-gränssnitt genom en GX-produkt, via VRM-onlineportalen. Denna kraftfulla funktion tillåter komplett produktkonfigurering och övervakning från i princip vilken plats som helst i världen genom att använda appen VictronConnect. Upplevelsen av användargränssnittet är precis som om produkterna vore anslutna lokalt med Bluetooth eller ett kopplat VE.Direct till USB-gränssnitt.

Se vad appen VictronConnect kan göra Se våra GX-enheter
Systemspecifikationer
Hur översätts energiprofilen till ett system? Här är vår rekommendation för en skicklig, kostnadseffektiv och lätt energilösning för mobila serviceproffs, både för litium- och blybatteribaserade system.

Använd en modern webbläsare för att se den detaljerade tabellen och hela avsnittet ordentligt.

Energiförbrukning
Förväntade energiförbrukare
Uppladdning +3 trådlösa verktygsbatterier
Strömförsörjning av ett litet mobilt kontor (bärbar dator/skrivare/smarttelefon)
Hyttbelysning (LED)
Daglig energiförbrukning som krävs:
350 Wh
Toppeffekt som krävs:
200 W
Systemets toppkapacitet:
700 W
Maximal energiförbrukning blysyra:
540 W
Maximal energiförbrukning litium:
768 W
Växelriktning
Inverter
Victron Phoenix 12/350
Lagring
Service battery:
90 Ah 12 V AGM eller
Litium: 12,8 V/ 60 Ah
Batteriskydd:
BatteryProtect 100 A
Skyddar batteriet från för hög urladdning. Använd för både blysyra- och litiumsystem
Generering
Laddar via motorns växelströmsgenerator (se förklaring här)
Växelströmsgeneratorutgång:
70-90 A*
Säker utgång 50 %
*Se tillverkarens datablad för specifikationer.
Laddning av blysyra:
Orion-Tr 12/12-18* eller
Cyrix-ct 120 A**
* Eller Smart-version
** Cyrix fungerar inte med smarta växelströmsgeneratorer.
För litiumanvändning:
Smart BMS CL 12/100
Säkrad med max 40 A, laddar litiumbatteri med 30 A, fulladdning av ett 50 % urladdat batteri på ±1 timme.
Ansluten till + plussidan, inget behov att isolera DC-belastningar.
Övervakning
Batteriövervakare:
SmartShunt batteriövervakare 500 A
Förlängningar
Battery charger:
Blue Smart IP22-laddare 12/30
I händelse av <2 timmar av daglig laddning via motorns generator, lägg till landströmsladdning eller solcellsladdning.
Solcellspanel:
BlueSolar-panel: : ±100 W
Regulator för laddning av solceller:
Smart MPPT 75/15
Visa komplett lista Nedåtpil
Visa komplett lista Nedåtpil

Varför Victron Energy?

De rätta produkter för jobbet

När du alltid befinner dig ute på vägarna vill du ha pålitliga men kostnadseffektiva lösningar som driver dig framåt under många år. Det är viktigt att kunna välja energiförsörjningar som passar just dina behov och som håller vad de lovar så att du inte blir besviken. Victron Energy har ett brett utbud av modulära anslutna produkter som håller sina löften. De drivs med kunskap, tack vare 45 års erfarenhet av att övervinna energiutmaningar med innovation.

Ikon för 45 år Victron Energy
Litiumbatteri

Varför Victron Energy?

Alltid på. Alltid redo.

Våra stabila system har om och om igen bevisat att de levererar pålitlighet utan dess like. Detta märks genom vår världsomfattande marknadsledning i energiförsörjningsutrustning för ambulanser och det görs tydligt tack vare otaliga berättelser om 40+ år gamla växelriktare från Victron Energy som fortfarande gör det de skapades för.

Ambulans

Varför Victron Energy?

Pålitlighet ger långa servicelivscykler

Att endast göra beräkningar baserat på pris kan vara vilseledande när du ska fatta beslut om investeringar i energiförsörjning. Deras verkliga prestanda och förväntade livscykel är minst lika viktiga. Det är tur att utrustning från Victron Energy lever upp till sina specifikationer, både vad det gäller prestanda och förväntad livscykel (vid korrekt användning). Vår femåriga garanti och policy om rättvis och snabb reparation innebär att din investering är skyddad och att den under de flesta omständigheter inte kommer att svika dig.

års garanti
Victron-proffs visar en kund appen VictronConnect

Varför Victron Energy?

Professionella utmaningar. Antagna.

Oavsett vad som försörjer elektroniken i ditt fordon eller ditt verktygskit som du tar med för jobbet, har Victron Energy ett av de största sortimenten av energiförsörjningsutrustning på marknaden för att försörja ditt genialiska arbete. Fördelen med att jobba med endast ett märke som täcker allt innebär att endast ha en kontakt för uppgraderingar eller för att lösa ovanliga problem som kan uppstå. Vårt globala nätverk av Victron Energy-proffs är utbildade med 45 års erfarenhet av problemlösning. De kan omvandla dina utmaningar till robusta lösningar som gör dig nöjd och som säkrar dina investeringar i många år framåt.

Victron-proffs som står bredvid Victron-utrustning bak i en bil

Varför Victron Energy?

Professionella fordon
drivna av kunskap

Se hur vi löser typiska fordonsutmaningar
Motor driven av
Pilsymbol
Ta en tur genom vår professionella fordonsexpertis

Det verkar som att din webbläsare inte stöder den senaste tekniken. Du bör använda en modern webbläsare för att kunna se det här avsnittet ordentligt.

Smart BMS CL 12/100

Kombinerar på ett säkert sätt alla generatorer till Smart Lithium-batterier.

Se ett flertal populära diagram över fordonssystem
Ladda ner vår broschyr
Ladda ner symbol
Jämförelse på djupet

En experts åsikt: litium- eller AGM-batterier?

Visa mer Carret icon
DC-DC-laddare

Professionellt servicebatteri laddas med Orion-TR Smart

Victron Professional

Anmäl dig till vårt nästa webbinarium eller utbildning om fordon.

Ladda ner vår broschyr

Se alla våra professionella fordonsprodukter och fler konfigureringar.

Victron connect

Insikt i realtid och full kontroll med vår app VictronConnect

Exempellösningar från våra partner

Besök vår blogg

Hitta din lokala återförsäljare

Vårt väletablerade globala nätverk av lokala Victron-proffs hjälper dig gärna att hitta den optimala lösningen på din utmaning.

Räkna med vår världsomfattande service

För oss på Victron är det grundläggande att ge våra kunder snabb och kompetent service och support. Det är därför som vårt globala nätverk av Victron-proffs erbjuder tekniskt kunnande av högsta klass och åtar sig att leverera reservdelar så fort som möjligt.

So you can start or continue your journey, wherever you're headed.