Fälttest: Solcellsmoduler

En verklig jämförelse mellan Mono, Poly, PERC och Dual solcellsmoduler.

Total solcellsproduktion: --
S
Total solcellsproduktion: --
S
Total solcellsproduktion: --
S
Total solcellsproduktion: --
S
Total solcellsproduktion: --
E
Total solcellsproduktion: --
W
Rumänien
--
--
Installationsdatum: 09-03-2020
--
--
--
--
--
--
--
Strålning

* This is a field test and the results are specific for this installation on this location please research which is the best solution for your own situation as the results can be different based on environmental influences.

Total solar yield as of 27/03/2023 when the results were reset:
Mono: 9158 kWh
Split-cell: 9511 kWh
Poly: 9113 kWh
Perc: 9471 kWh
Perc-east: 1970 kWh
Perc-west: 1730 kWh

Lastbil

På vägarna igen.
Så bekväm som möjligt.

När du längtar ut på vägarna igen,
för att se saker som du kanske aldrig får se igen,
måste livet ombord vara så bekvämt som möjligt.

Vem kan motstå en färsk kopp kaffe eller ett varmt mål mat serverat direkt från din hytt? Det är inte konstigt att det finns en utökad efterfrågan på elektronik ombord som kan försörja kompletta ”köksutrustningar”. När du kommer ut på vägarna igen vill du ha allt detta men utan krångel. Det är därför vårt breda utbud av användarvänliga produkter är byggt för vägarna med professionell kvalitet som drivs av 45 års innovation och problemlösning.

Så, vem längtar ut på vägarna igen?

Designad för att tillhandahålla krångelfri energi.

Byggd för vägarna.

Vad som än gör ditt liv ombord mer bekvämt. Allt från att ladda din bärbara dator till att förse ditt kompletta mobila kök med ström, med Victron Energys modulära systemkomponenter kan du bygga ett komplett system, helt enligt dina egna önskemål och budget. Låt oss anta att vi designar ett bekvämt liv på vägarna, med en mikrovågsugn (900 W), en kaffemaskin (1 000 W), datorladdare (80 W) och en kyllåda på 24 V 40 W.

Daglig energiförbrukning AC

890 Wh

Daglig energiförbrukning DC

480 Wh

AC-toppeffektskrav

1200W

I det här exemplet

Den dagliga energiförbrukningen beräknas genom att lägga till summan av alla förbrukare X hur lång tid de kommer att användas under en dag: Lägg till alla watt från alla förbrukare som används samtidigt för att beräkna vilken toppeffekt som krävs.

Uppenbara val

Systemdesign

faktorer att ha i åtanke

Nedan hittar du förklaringar av de viktigaste designfaktorerna att överväga, klicka på frågorna för att se våra ingenjörers rekommendationer.

 • 01

  Vilken växelriktare (storlek) är den mest kostnadseffektiva lösningen?

  Utvecklade för att tjäna proffsen, är sortimentet av Phoenix-växelriktare en perfekt kostnadseffektiv lösning för system där laddning med landström inte är nödvändig. Tekniken med rena sinusvågor förser på ett säkert sätt elektroniska enheter, såsom datorer, med ström och den höga toppeffektskapaciteten tillåter höga uppstartningsströmmar från tunga verktyg så att du kan förse alla belastningar med ström utan problem. Det breda utbudet av Phoenix-växelriktare består av många modeller, vilket gör det enkelt att på ett effektivt sätt matcha den korrekta växelriktaren till ditt systems (märk-) effektkrav.
  Växelriktare omvandlar 24 VDC-effekt till 230 VAC-effekt. Växelriktare ska ha rätt storlek för att kunna hantera den genomsnittliga AC-belastningen kontinuerligt och ska matcha de samtidiga AC-belastningarnas förväntade toppeffekt Se alla våra växelriktare/laddare

  Proffsens val

  Phoenix 24/1200 VE.Direct växelriktare: det förväntade kontinuerliga effektbehovet på 900 W från en mikrovågsugn är en enkel match för växelriktarens kontinuerliga effektkapacitet på 1200 VA. Det räcker för att både förse en bärbar dator och kaffemaskinen med ström på samma gång (mikrovågsugnen och kaffemaskinen bör inte användas samtidigt i det här fallet för att spara pengar på större modeller). Den här modellen är tillräckligt stor för att kompensera växelriktarens temperatursänkning vid högre (hytt-) temperaturer på sommaren. Lastbilens elektronik är baserad på 24 V och vi rekommenderar att du även håller servicebatteriet och växelriktaren på 24 V.
  1. Med tillvalet VE.Direct till Bluetooth Smart-dongle kan växelriktaren Phoenix VE.Direct konfigureras och övervakas med den kostnadsfria appen VictronConnect.
  2. System med en betydligt högre daglig energiförbrukning, eller som litar på kortare ”motortid” kan eventuellt inte fullt ut förlita sig på laddning med motorons växelströmsgenerator och kan därför behöver landströmsladdning (över natten), särskilt vid användning av blyservicebatterier, där en fulladdning tar längre tid än med litiumbatterier. Här kan kombinationen MultiPlus Växelriktare/Laddare vara ett bättre val.
 • 02

  Kan man använda startbatteriet för AC-effekt eller vilket servicebatteri krävs?

  Den här lastbilens dagliga energiprofil kan inte tas från startbatteriet utan att riskera att det laddas ur helt och det är därför det krävs ett extra servicebatteri. Victron Energy erbjuder flera alternativ för servicebatterier men det huvudsakliga valet står mellan blysyra och litium vilket i huvudsak beror på förväntningarna på prestanda, kostnad-per-cykel och fysiska aspekter (storlek/vikt). Valet av batteriteknik leder också till andra konsekvenser för andra systemkomponenter som är direkt kopplade till (eller styr) batterierna.

  Som allmän regel ska litium användas i de fall det dagliga energibehovet är extremt intensivt, när supersnabb laddning är ett krav eller när det finns vikt- eller utrymmesbegränsningar. Litium har även en lägre kostnad per cykel. Blysyra har en lägre inledande kostnad och är perfekt för regelbundna mindre krävande energiprofiler och när vikt och utrymme inte spelar någon roll. Det ovan nämnda är en kort sammanfattning av 45 års expertis inom batteriutveckling, se vår djupgående förklaring för mer information.

  Victron Energy erbjuder noga testade batterier av utomordentlig kvalitet och med höga prestandaegenskaper. Våra datablad ger en rättvis bild av prestanda och förväntade livscykler vilket gör att du slipper oväntade investeringsöverraskningar längs vägen. Vårt stora utbud av batterier
  Så många val ... Litium eller blysyra?

  Proffsens val

  2X 12 Volt Deep Cycle (djup cykel) AGM 90 Ah Eftersom det inte finns några utrymmes- eller viktbegränsningar på den här lastbilen och belastningarna inte är extremt krävande eller används hela dagarna, kan två seriekopplade 12 V Deep Cycle AGM 165 Ah-batterier sättas in för att förse belastningarna med ström utan problem. Litium vore ett bättre alternativ där det även finns krävande konsumenter som används intensivt, men eftersom det innebär högre initialkostnader för batteriet och tillhörande komponenter är detta inte det billigaste alternativet.

  Som en tumregel för att bestämma batteristorlek räknar vi med 2 x den dagliga energiförbrukningen för blybatterier på grund av deras 50 % säkra urladdningskapacitet och behåller ungefär 20 % i reserv för litiumbatterier. Välj den närmaste modellen från vårt sortiment och runda upp amperen för att vara på den säkra sidan.
 • 03

  Säker kombination av servicebatterier med (smarta) växelströmsgeneratorer och startbatterier.

  Övervinn alla utmaningar du stöter på genom att kombinera (smarta) växelströmsgeneratorer, start- och servicebatterier (litium eller blysyra) med vårt stora utbud av DC-DC-laddare, batterikombinerare eller Smart BMS-produkter. Våra lösningar är särskilt utformade för fordon och ser till att båda bly- och litiumservicebatterier kan laddas ordentligt, utan att skada den smarta växelströmsgeneratorn eller batterierna.
  Den rätta lösningen beror huvudsakligen på kombinationen av din(a) generatorer (smarta eller traditionella) och servicebatteritypen (blysyra eller litium), bland andra faktorer.

  Proffsens val

  Cyrix-ct 12/24-230. Den här lastbilen har inte en variabel spänningsgenerator (smart) så Cyrix är ett perfekt alternativ. Den här intelligenta batterikombineraren med tungviktsrelä prioriterar laddning av startbatteriet och när det är fulladdat tillåter dess relä att 24 V-servicebatteriet laddas med den laddningsström som naturligt dras från batteribanken, upp till max 230 A, vilket är mer än nog. Cyrix är utformad för att vara större än växelströmgeneratorns maximala utgång.
  När lastbilen har en (variabel spänning) smart generator, kan en DC-DC-laddare eller, en (smart) BMS-enhet för litium, vara rätt alternativ. Se våra datablad för mer information.
 • 04

  Behöver du mer landström för att ladda servicebatteriet?

  Även om det är föga troligt att den här specifika uppsättningen kräver landström, på grund av lastbilens antal dagliga körtimmar, är det bättre att vara förberedd på det värsta, som att kunna ladda startbatteriet vid en oförutsedd händelse.

  Proffsens val

  Blue Smart IP22-laddare 12/30 (3). En inbyggd Blue Smart Ip22-laddare tillhandahåller en laddningsström på 30 Amp per timme, vilket laddar ett fullständigt urladdat batteri över natten. Den andra laddningsutgången tar även god hand om startbatteriet,

Professionella utmaningar?
Fråga ditt lokala Victron-proffs.

Valmöjligheterna för varje komponent är ganska omfattande. Det är därför som vi utbildar Victron Energy-proffs för att på ett perfekt sätt översätta dina exakta behov till robusta lösningar. De känner ett stort ansvar för att alltid ge råd om rätt lösning (även när detta ibland går emot vad kunden hade i åtanke från början). De gör allt de kan för att hålla dig nöjd och dina investeringar säkra i många år framöver.
Always feel free to ask your local Victron Energy Professional
Victron-proffs som står bredvid en bil med Victron-utrustning

Det verkar som att din webbläsare inte stöder den senaste tekniken. Du bör använda en modern webbläsare för att kunna se det här avsnittet ordentligt.

Systemdiagram

för ett blysyrebaserat batterisystem

Hur översätts systemdesignfaktorerna till ett robust system?

Laddar

AC-enheter (enfas)

Varje ”hushålls”-apparat eller ”tungt verktyg” som du skulle förvänta dig hemma eller på jobbet hittar du även i fristående energisystem. Alla dessa enheter behöver växelström (230 V eller 110 V) för att fungera.

Vissa av dessa enheter såsom datorer kan vara känsliga för kvaliteten på den inverterade strömmen (dålig land- eller generatorström från Ac-ingången kan påverka dess kvalitet negativt). Motordriven eller värmealstrande utrustning kan kräva en hög ström vid uppstart. Alla våra växelriktarprodukter producerar en ren sinusvåg, även när kvaliteten på AC-ingången är mindre bra, vilket säkerställer att känsliga belastningar kan förses med ström och kan åtnjuta en toppeffekt på i stort sett två gånger växelriktarens märkeffekt för att förse även de tyngsta belastningarna, eller i princip vilken belastning som helst, utan problem.

Exempel på AC-enheter:

 • Heavy duty tools such as a drilling machine or a jigsaw
 • Computers
 • Phone chargers
 • Fridge and freezer
 • Lights
 • Coffee machine
 • Microwave
 • or basically any AC powered device you can think of.

Växelströmsgeneratorer

Fordon och båtar är utrustade med motorer som genererar rörelsekraften men de genererar även elektrisk kraft via växelströmsgeneratorer. Växelströmsgeneratorer genererar elektrisk energi med en likström (DC) från mekanisk energi som används för att lagra energi i batteribanken eller förse DC-utrustning med ström direkt.

Små motorer har små generatorer och större motorer har oftast större generatorer. Ibland är de till och med utrustade med generatorer med (extra) hög utgång för att öka utmatningen. Fordon, särskilt Euro 4/5-motorer, kan levereras med smarta (variabel spänning) generatorer, som styr utgången baserat på fordonets driftförhållanden. Det gör att de inte lyckas ladda ett andra batterisystem till en användbar nivå. Litiumservicebatterier kan medföra en tung belastning på motorns generator som troligtvis måste skyddas från överhettning eller från att slitas ut för tidigt.

Oavsett vilken växelströmsgenerator din motor har eller vilket slags batteribank det är erbjuder Victron Energy ett brett utbud av lösningar för att säkert ansluta alla sorters växelströmsgeneratorer till alla sorters batteribanker, utan att skada den smarta generatorn eller batterierna. Se vårt datablad för mer information. Kolla även din tillverkares dokumentation för att se vilken utgång din växelströmsgenerator kan tillhandahålla. Med litiumservicebanker och traditionella eller smarta växelströmsgeneratorer rekommenderar vi att du räknar med 50 % av generatorns utgångsspecifikationer för att inte överbelasta den.

Se alla våra DC-DC-laddare Se alla våra batterikombinerare Se alla våra (smarta) BMS-alternativ

Batterikombinerare

Batterikombinerare används för att säkert parallellansluta startbatteriet och servicebatteriet.
Batterikombineraren tillåter servicebatteriet att laddas när motorn är igång (vid en förinställd spänning). Servicebatteriet kopplas bort från startbatteriet när spänningen sjunker under en floatnivå, vilket hindrar att det laddas ur av belastningar som drivs av servicebatteriet. Victron Energy erbjuder batterikombinerare i flera modeller och storlekar. Vilken som är bäst att välja beror på ditt slags system.

Nödstart: om ett fel uppstår med startbatteriet tillåter vissa batterikombinerare motorn att startas från servicebatteriet, se datablad för mer information. Project-Id-Version: Victron Energy website Language: sv MIME-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset=UTF-8 Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Generator: POEditor.com

Som ett alternativ till att använda batterikombinerare kan andra valmöjligheter innehålla mer styrnings - och konfigureringsmöjligheter, särskilt för att skydda icke-reglerade växelströmsgeneratorer från överhettning och litiumbatterier från överdriven (ur-)laddning. DC-DC-laddare kan vara ett alternativ för att kombinera blybatterier. Alternativen för litiumservicebatterier inkluderar DC-DC-laddare, särskilda litiumbatterikombinerare (som kan anslutas till ett BMS) eller allt-i-ett smarta BMS-produkter.

Se alla våra batterikombinerare Se våra DC-DC-laddare Se våra (smarta) BMS-alternativ

BatteryProtect

BatteryProtect kopplar bort icke-nödvändiga belastningar innan batteriet sjunker under en förinställd nivå (en fullständig urladdning skulle kunna skada det) eller innan det har för lite kraft kvar för att starta en motor.

Victron Energy BatteryProtect har så mycket mer. Inbyggda nedstängningsfördröjningar säkerställer att viktig elektronik inte kopplas från av misstag, exempelvis när start av motor orsakar ett spänningsbortfall. Den återansluter automatiskt allting när batteriet är tillräckligt uppladdat.
BatteryProtect har en fjärrbrytare så den kan slås på/stängas av via en BMS eller brytare. Smartversionen är programmerbar via appen VictronConnect.

Se vårt utbud av BatteryProtect-modeller

VE.Direct Bluetooth Smart dongle

VE.Direct till Bluetooth Smart-dongle gör det möjligt för dig att övervaka kompatibla enheter genom den kostnadsfria appen VictronConnect genom en lokal Bluetooth-anslutning, med information såsom batteristatus, solcellspaneleffekt och mer.

Dongeln kan läsa data från alla produkter med en VE.Direct-port, som t.ex. batteriövervakare i BMV-70x-serien, Phoenix-växelriktare med VE.Direct-port, laddningsregulatorer MPPT Solar.

Laddare

Battery chargers recharge batteries (DC) when plugged into shore power (AC).
At the same time the Victron Energy battery chargers can also power devices directly.

All Victron Energy battery chargers are developed for professional duty. Our advanced multi step charging algorithms get the best out of your battery, giving the battery the power it needs, maintaining its health, ensuring better performance... and a longer life.

Smart models work with VictronConnect, so you can check the status and configure all settings of your battery charger remotely via Bluetooth. Chargers with different waterproof ratings (IP rating) are also available. Our wide range of models makes it easy to select the right charger, saving you the cost of having to buy a larger one.

Se alla våra laddare

DC-elektronik

DC-utrustning är designad för att fungera direkt med strömmen som kommer ut från batteribanken (Direct Current - likström). Särskilt fordon och båtar kan ha (mycket) DC-utrustning ombord (såsom kontrollpaneler, belysning, navigeringsutrustning, autopilot, ekolod m.m.).

Vissa mindre icke-nätanslutna system kan endast drivas med likström, med 12 V-belysning, tv-apparater eller kylskåp. Större system kan kombinera AC- och DC-förbrukare.

Hur som helst är det viktigt att skydda batteriet mot för hög urladdning och för detta erbjuder Victron ”BatteryProtect”.

Växelriktare

Växelriktare omvandlar DC-effekt från batterierna till AC-effekt och förser alla slags anordningar eller tunga verktyg med 230 V (eller 110 V på andra marknader) på ett säkert sätt.

Alla Victron Energys växelriktare är utvecklade för att användas professionellt och de är kända för att vara extremt motståndskraftiga även i de mest krävande omständigheterna. Den inbyggda tekniken med rena sinusvågor förser på ett säkert sätt elektroniska enheter, såsom datorer, med ström och deras höga toppeffektskapacitet tillåter höga uppstartningsströmmar från tunga verktyg så att du kan förse alla belastningar med ström utan problem. Deras höga effektivitet och ultralåg egenförbrukning säkerställer att lagrad energi kan användas för att på ett effektivt sätt förse förbrukarna med ström, istället för att vara tvungen att räkna med stora marginaler för att kompensera för energiförluster.

Större modeller kan förse industriella anordningar och i prinicip obegränsad energi kan förses genom parallell- eller trefasdrift. Andra modeller levereras med inbyggda laddare (växelriktare/laddare) som kan användas när laddning från landström- eller generator-AC-källor är nödvändig. Vad du än behöver gör vårt stora utbud det enkelt att välja rätt växelriktare för din tillämpning, vilket besparar dig kostnaden att behöva köpa en större.

Se alla våra växelriktare Se alla våra växelriktare/laddare

Servicebatterier

Servicebatteriet lagrar energi för systemets förbrukare och tillhandahåller självständig energi särskilt i stunder då ingångsströmkällorna inte är (helt) tillgängliga.

Victron Energy erbjuder flera olika sorters batteritekniker och alla är utformade för professionell användning, pålitlighet och långt serviceliv i de mest krävande miljöerna. De har en världsomspännande garanti på två år och våra datablad ger en rättvis bild av prestanda och förväntade livscykler vilket gör att du slipper oväntade investeringsöverraskningar längs vägen.

Även om det finns flera tekniker att välja mellan står det huvudsakliga valet mellan blysyra och litium vilket i huvudsak beror på förväntningarna på prestanda, kostnad-per-cykel och fysiska aspekter (storlek/vikt).

 • Välja blysyra när:
 • Sporadisk användning
 • Lägre inköpskostnad
 • Vikt och utrymme är inte ett problem
 • Normal laddning
 • Välj litium när:
 • Daglig användning
 • Lägre kostnad per cykel
 • Vikt och utrymme måste beaktas
 • Snabb laddning

Landström

Landström används för att ladda upp batteriena och/eller driva stora AC-utrustningar.
Ibland är landströmmen långt ifrån perfekt. Du kan stöta på spänningsbortfall eller även strömökningar som skulle kunna skada känslig utrustning ombord. Victron Energys växelriktare löser de här problemen och förvandlar dålig energi till perfekt energi.

Landström är ofta begränsad i hur mycket ström du kan dra, exempelvis endast 10 Amp utan att några högre klassade punkter finns tillgängliga. Victron Energys växelriktare/laddare tillåter dig att ställa in en maximal landström och du kan ändå slå på högre klassad utrustning utan att en säkring går: tack vare Victron Energy Power Assist läggs effekt från batterierna smidigt på till AC-ingången och överbrygger på så sätt automatiskt tomrummet mellan leverans och efterfrågan.

Batteriövervakare

En batteriövervakare är som en ”bränslemätare” för ditt batteri. Den registrerar hur mycket energi som förbrukas och laddas. Batteriövervakaren beräknar laddningsstatus, kvarstående kapacitet och tid till urladdning. Batterispänningen ger ingen korrekt indikation på hur fullt batteriet är (särskilt inte under belastning). En batteriövervakare gör det.

Victron Energys batteriövervakare håller koll på historikdata, som antalet laddningscykler, djupaste urladdning, högsta spänning, lägsta spänning och så vidare. Den varnar dig för kritiska tillstånd såsom låg spänning eller låg laddning och den kan till och med stänga av hela strömförsörjningen för att förhindra dyra batteriskador, eller starta en generator.

Victron erbjuder batteriövervakare med eller utan skärm och smarta versioner gör det möjligt för dig att spåra den detaljerade datan och anpassa inställningar i vår kostnadsfria app VictronConnect. Se alla våra batteriövervakare

Startbatterier

Startbatterier krävs för att starta din(a) motor(er). Dessa batterier är framtagna för att hantera en större urladdningsström och åtnjuta en annan teknik än servicebatterier. För att undvika att startbatteriet dräneras av misstag ska det alltid isoleras från servicebatterierna. Victron Energy erbjuder flera lösningar för olika systemtyper.

Victron Energy erbjuder flera batterikombinerare. Mer omfattande sätt att säkert koppla start- och servicebatteriet finns även tillgängliga, inklusive hur man kopplar en batterikombinerare till ett BMS, allt-i-ett smarta BMS-produkter eller DC-DC-laddare. Dessa alternativ kan erbjuda mer styrnings - och konfigureringsmöjligheter, särskilt för att skydda icke-reglerade växelströmsgeneratorer från överhettning och litiumbatterier från för hög (ur-)laddning.

Se alla våra batterikombinerare Se alla våra DC-DC-laddare Se alla våra (smarta) BMS-alternativ

VictronConnect

Alla Victron Energy smarta produkter kan övervakas och styras direkt från din handflata. Anslut bara appen VictronConnect via Bluetooth och du får direktåtkomst till ditt systems prestandadata. Du kan även enkelt ändra inställningar, stänga av eller slå på enheter och mycket mer.

Icke-smarta enheter med en VE.Direct-port kan också bli smarta, genom användning av VE.Direct Bluetooth Smart dongle

Det är även möjligt att övervaka och styra ditt system på distans. Funktionen VictronConnect-Remote gör det möjligt att få fjärråtkomst till Victron-produkter med ett VE.Direct-gränssnitt genom en GX-produkt, via VRM-onlineportalen. Denna kraftfulla funktion tillåter komplett produktkonfigurering och övervakning från i princip vilken plats som helst i världen genom att använda appen VictronConnect. Upplevelsen av användargränssnittet är precis som om produkterna vore anslutna lokalt med Bluetooth eller ett kopplat VE.Direct till USB-gränssnitt.

Se vad appen VictronConnect kan göra Se våra GX-enheter
Systemspecifikationer
Här är vår rekommendation för en lastbil laddad med komfort ombord, baserat på ett blyservicebatteri.

Använd en modern webbläsare för att se den detaljerade tabellen och hela avsnittet ordentligt.

Förväntade energiförbrukare:
DC:
Kyllåda CD 20: 480 W (40 W/h i 12 tim/d.)

AC:
Kaffemaskin: 500W (1 000 W/h i 30 min/d.)
Mikrovågsugn: 75 W (900 W/h i 12 min/d.)
Laddare till bärbar dator: 240 W (80 W/h i 3 tim/d.)
Daglig energiförbrukning AC:
890 Wh
Daglig energiförbrukning DC:
480 Wh
AC-toppeffektskrav:
1200 W
Max. energiförbrukning:
1 980 W
Växelriktning
Inverter
Phoenix 24/1200 VE.Direct-växelriktare
Fungerar med VictronConnect när VE.Direct Bluetooth-modul läggs till.
Lagring
Service battery:
2x 12 Volt Deep Cycle AGM 165 Ah
Batteriskydd:
BatteryProtect 100 A
Skyddar batteriet från för hög urladdning. Fungerar med den kostnadsfria appen VictronConnect.
Generering
Laddar servicebatteriet via motorns traditionella växelströmsgenerator (se förklaring här)
Icke-smart generator:
130 amp*
* Se tillverkarens datablad
Generator laddar blysyra:
Cyrix-ct 12/24-230
Landströmsladdning:
Blue Smart IP22-laddare 12/30 (3)
Fungerar med den kostnadsfria appen VictronConnect.
Övervakning
Batteriövervakare:
SmartShunt batteriövervakare 500 A eller
BMV 712
Fungerar med den kostnadsfria appen VictronConnect.
Förlängningar
Dongle:
VE.Direct till Bluetooth Smart-dongle
Övervaka och konfigurera Phoenix VE.Direct-växelriktaren med den här Bluetooth-donglen.
Visa komplett lista Nedåtpil
Visa komplett lista Nedåtpil

Varför Victron Energy?

De rätta produkter för jobbet

När du alltid befinner dig ute på vägarna vill du ha pålitliga men kostnadseffektiva lösningar som driver dig framåt under många år. Det är viktigt att kunna välja energiförsörjningar som passar just dina behov och som håller vad de lovar så att du inte blir besviken. Victron Energy har ett brett utbud av modulära anslutna produkter som håller sina löften. De drivs med kunskap, tack vare 45 års erfarenhet av att övervinna energiutmaningar med innovation.

Ikon för 45 år Victron Energy
Litiumbatteri

Varför Victron Energy?

Alltid på. Alltid redo.

Våra stabila system har om och om igen bevisat att de levererar pålitlighet utan dess like. Detta märks genom vår världsomfattande marknadsledning i energiförsörjningsutrustning för ambulanser och det görs tydligt tack vare otaliga berättelser om 40+ år gamla växelriktare från Victron Energy som fortfarande gör det de skapades för.

Ambulans

Varför Victron Energy?

Pålitlighet ger långa servicelivscykler

Att endast göra beräkningar baserat på pris kan vara vilseledande när du ska fatta beslut om investeringar i energiförsörjning. Deras verkliga prestanda och förväntade livscykel är minst lika viktiga. Det är tur att utrustning från Victron Energy lever upp till sina specifikationer, både vad det gäller prestanda och förväntad livscykel (vid korrekt användning). Vår femåriga garanti och policy om rättvis och snabb reparation innebär att din investering är skyddad och att den under de flesta omständigheter inte kommer att svika dig.

års garanti
Victron-proffs visar en kund appen VictronConnect

Varför Victron Energy?

Professionella utmaningar. Antagna.

Oavsett vad som försörjer elektroniken i ditt fordon eller ditt verktygskit som du tar med för jobbet, har Victron Energy ett av de största sortimenten av energiförsörjningsutrustning på marknaden för att försörja ditt genialiska arbete. Fördelen med att jobba med endast ett märke som täcker allt innebär att endast ha en kontakt för uppgraderingar eller för att lösa ovanliga problem som kan uppstå. Vårt globala nätverk av Victron Energy-proffs är utbildade med 45 års erfarenhet av problemlösning. De kan omvandla dina utmaningar till robusta lösningar som gör dig nöjd och som säkrar dina investeringar i många år framåt.

Victron-proffs som står bredvid Victron-utrustning bak i en bil

Varför Victron Energy?

Professionella fordon
drivna av kunskap

Se hur vi löser typiska fordonsutmaningar
Motor driven av
Pilsymbol
Ta en tur genom vår professionella fordonsexpertis

Det verkar som att din webbläsare inte stöder den senaste tekniken. Du bör använda en modern webbläsare för att kunna se det här avsnittet ordentligt.

Smart BMS CL 12/100

Kombinerar på ett säkert sätt alla generatorer till Smart Lithium-batterier.

Se ett flertal populära diagram över fordonssystem
Ladda ner vår broschyr
Ladda ner symbol
Jämförelse på djupet

En experts åsikt: litium- eller AGM-batterier?

Visa mer Carret icon
DC-DC-laddare

Professionellt servicebatteri laddas med Orion-TR Smart

Victron Professional

Anmäl dig till vårt nästa webbinarium eller utbildning om fordon.

Ladda ner vår broschyr

Se alla våra professionella fordonsprodukter och fler konfigureringar.

VictronConnect

Insikt i realtid och full kontroll med vår app VictronConnect

Exempellösningar från våra partner

Besök vår blogg

Hitta din lokala återförsäljare

Vårt väletablerade globala nätverk av lokala Victron-proffs hjälper dig gärna att hitta den optimala lösningen på din utmaning.

Räkna med vår världsomfattande service

För oss på Victron är det grundläggande att ge våra kunder snabb och kompetent service och support. Det är därför som vårt globala nätverk av Victron-proffs erbjuder tekniskt kunnande av högsta klass och åtar sig att leverera reservdelar så fort som möjligt.

Så att du kan starta eller fortsätt din resa, var än du är på väg.